Waar word jij echt blij van?

Het is de koudste novemberochtend van dit jaar en met mijn driejarige zoon achterop de fiets ben ik onderweg naar de gastouder. Allebei dik ingepakt met handschoenen, muts en sjaal, fietsen we zoals altijd al kletsende over wat ons die ochtend opvalt. We zijn halverwege als we de dijk oprijden aan de rand van de stad. De zon straalt, de lucht is strakblauw, het water spiegelglad en het is windstil. Een prachtige winterochtend in de herfst. Ik wijs naar de grond en zeg: ‘Kijk Finn, zie je dat witte laagje op het gras, het is vannacht zo koud geweest dat er overal een heel dun laagje ijs op is gekomen.’ Mijn zoon antwoord niet meteen waaruit ik opmaak dat hij waarschijnlijk naar de grond kijkt en deze informatie even moet verwerken. ‘Ja mama, ik zie het’, antwoordt hij vervolgens. Het doet me glimlachen.

We rijden verder en ik merk dat ik ontspannen ben en met volle teugen geniet. Daar waar ik normaal gesproken als een malle naar de gastouder fiets, omdat we weer eens (te) laat zijn, neem ik deze ochtend de tijd om samen met mijn zoon de schoonheid van de natuur te bewonderen. Op hetzelfde moment neem ik me voor om op de terugweg naar huis even te stoppen om een aantal foto’s te maken. Een passie van jaren terug, die ineens weer de kop opsteekt. Zo gezegd zo gedaan, op mijn weg terug stap ik diverse keren van mijn fiets om vooral de details in beeld te brengen. Een blad van een brandnetel, het zonlicht vanaf de brug over het water, bevroren pluimen en de rijp op een paaltje langs het spoor. Terwijl ik bezig ben, bevriezen mijn tenen steeds een stukje meer, maar overheerst een ander gevoel. Blijheid!

Als De Communicatievrouw ben ik continu bezig met de vraag van mijn klanten. Waar kan ik helpen om een stap verder te komen, van koers te veranderen, te groeien en meer van dat soort zaken. Maar vandaag laat ik dat even los en sta ik stil bij dat wat mij blij maakt. Waarom? Omdat daar de basis van mijn onderneming ligt. En daar ben ik trots op.

Mijn vraag aan jou is daarom: waar word jij echt blij van? Bijvoorbeeld van een mooie website die je geen zorgen baart en klanten genereert? Een goede nieuwsbrief of leuke blog? Schrijf het op, deel het, maar vooral… Doe er wat mee, geloof me, dat maakt je blij!