Diensten

Diensten De CommunicatievrouwVind jij tekstschrijven ook zo moeilijk? Weet je het heel goed te vertellen, maar krijg je het niet goed op papier en weet je niet wat de volgende stap is? Ik help je graag met goede teksten voor website, een enthousiast blog, brochures, persbericht, nieuwsbrief en meer.

 

Tekstschrijven en redigeren

Wat maakt jouw verhaal uniek? Hoe komt jouw verhaal tot zijn recht zodat jij jezelf erin herkent en het tegelijkertijd herkenbaar is voor jouw doelgroep? De tone of voice, ofwel het op de juiste manier benaderen van je doelgroep, is hierin cruciaal. Je wil tenslotte dat mensen getriggerd raken en doorklikken, reageren, of contact met je opnemen. Ik help je daarbij.

Op je website is het daarbij ook van belang dat je (potentiële) klanten via andere communicatiekanalen informeert over wat er zich afspeelt in jouw bedrijf en branche. Dit kan met behulp van social media, nieuwsbrieven, blogs en mailings. Het geeft klanten een kijkje in jouw keuken, maar biedt ze ook de mogelijkheid tot reageren. Tegelijkertijd breng jij jezelf weer even onder de aandacht.

Corrigeren
Ben je zelf bezig met het schrijven van webteksten, een achtergrondartikel, blog of nieuwsbrief, maar kom je er niet uit? Een tweede, frisse blik kan daarbij helpen. Een tekst nakijken en redigeren, maar ook meedenken en adviseren over de insteek. Ik lees en denk graag met je mee. 

Blessure-uur, dé korte termijn oplossing

Het blessure-uur is een hardlooptraining waarbij we met elkaar jouw communicatieprobleem vaststellen, ontleden en op zoek gaan naar een oplossing voor jouw communicatieprobleem op zeer korte termijn. Geen kop koffie waarbij je afgeleid kan worden door telefoon, computer, collega’s of wat dan ook, maar met elkaar naar buiten. Tijdens een 1 op 1 (hardloop)training, op jouw niveau en in de buitenlucht, stellen we vast waar je tegenaan loopt, wat de gevolgen zijn, waar je naartoe wil en wat de eerst te nemen stap is om tot een oplossing te komen.
Lees meer > 

SEO schrijven

Om bovenaan te staan – en blijven! – in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google is het belangrijk dat je teksten zoekmachine geoptimaliseerd zijn (SEO). Daarbij  gaat het niet alleen om de juiste zoekwoorden, maar ook om de kracht van je tekst, hoe je snel tot de kern van je verhaal komt en de lezer dusdanig weet te boeien dat deze doorleest en jouw dienst of product wil hebben. Hoe lang of juist hoe kort moet een tekst zijn, welke zoekwoorden neem je er in op, plaats je wel of geen tussenkopjes en wat voor beeld sluit hierop aan. Kenmerken waar Google op let in het bepalen van op welke plek in de zoeklijst jouw website komt te staan. Naast het schrijven van de online teksten, kan ik je ook helpen bij het plaatsen en beheren van de teksten in het cms (content management systeem).

Persbericht, interview en meer

Naast teksten op een website zijn er natuurlijk meer mogelijkheden om jouw product of dienstverlening verder in de markt zetten. Bijvoorbeeld via free publicity? Ik help je graag met het maken van die middelenmix, denk aan:

  • Persberichten
  • Interviews
  • Nieuwsberichten
  • Achtergrondartikelen